Op en rondom Wolkenland valt er veel te beleven. Om u een handje op weg te helpen hebben wij al een aantal activiteiten voor u op een rijtje gezet. Voor meer informatie kunt u altijd bij Floris of Ilona terecht.

Archery Attack – In ons bos kan jij als een echte Robin Hood schieten met pijl en boog tijdens het spelen van Archery Tag. Archery Tag is een groepsactiviteit voor iedereen die houdt van een avontuur. Met welke groep je ook bij ons bent, ons pijl-en-boogspel is gegarandeerd een succes!

OERRR! – Kom spelen bij de leukste speelplek uit de omgeving! Lekker spelen met water, zand en modder, balanceren over boomstammen, en nog veel meer! Ondertussen vermaken je (groot)ouders zich wel op het terras, met koffie, thee of iets lekkers.

Mountainbike – Wolkenland ligt aan MTB-route Montferland. De 25 kilometer lange route is vaak terug te vinden in de top 10 van mtbroutes.nl. Het parcours kent pittige klimmetjes en lekkere snelle afdalingen.

Beleefpad Bergherbos – Download de app ‘Beleefpad Bergherbos’ en ontdek van alles over het Bergherbos van vroeger en nu. Je steekt de grens over, loopt door loopgraven, spot dieren, ziet hoe een bunker er van binnen uitzag, enzovoorts. Wil je ook op ontdekking?

Huifkartocht – Zowel kleine als grote groepen kunnen vervoert worden in het mooie Montferland en omstreken. Rij zelf óf laat je rijden en geniet van de prachtige omgeving.

Scoetz – Heerlijk rijden door de natuur, de heide, bossen en pittoreske dorpjes op een geruisloze en comfortabele manier? Ga op pad met de Scoetz! Met de Scoetz mag u zelfs in stiltegebieden en op fietspaden rijden. Samen met familie, vrienden, collega’s of gezellig met zijn tweetjes: een dagje Scoetzen biedt u een ontspannende ervaring. Doordat de Scoetz elektrisch zijn, kunt u ook nog eens geruisloos genieten van elkaar en van de natuur.

Wandelroutes – De wandelroutes, in lengte variërend, brengen je langs de mooiste plekjes van het gebied. In de directe omgeving starten er diverse wandelroutes die je over de hellingen van de stuwwal voeren. Dat levert soms pittige routes op, maar ook prachtige vergezichten en verrassende doorkijkjes. Zo kijk je vanaf uitkijktoren Hulzenberg helemaal tot aan de Veluwezoom en het Reichswald bij Kleef (Dld).

Wijngoed Montferland- In de heuvels van het Montferland en op boerenland in het buurtschap de Wals bij Gendringen zijn op 4 hectare Achterhoekse bodem 2 wijngaarden aangelegd. Een bezoek met uw groep aan Wijngoed Montferland is meer dan een wandeling door de wijngaarden. U wordt gastvrij ontvangen en rondgeleid door wijnboer Leon Masselink en hij vertelt u graag over zijn werk en zijn wijnen. 

Waterskiën – Kom naar recreatiegebied Stroombroek en leef je uit op de langste waterskibaan van Nederland!

Bowlen – Reserveer een bowlingbaan in het gezellige bowlingcentrum en kom bowlen!

Kasteelstad ‘s-Heerenberg – Kasteelstad ’s-Heerenberg heeft, behalve het indrukwekkende kasteel Huis Bergh, haar bezoekers veel te bieden. Onze, uit 1379 daterende middeleeuwse stad, herbergt verschillende historische panden en kent een rijke geschiedenis.

Hoch-Elten (DE) Bezoek de 82 meter hoge Eltenberg. Dit Duitse plaatsje is na de tweede wereldoorlog een periode Nederlands geweest. Breng een bezoek aan de 1000-jaige kerk, de 57 meter diepe Drussenbrunnen, speel een potje midgetgolf of bewandel het blote-voeten-pad.

Rheinprommenade Emmerich (DE) – Pak een terassje op de Rheinpromenade met uitzicht op de langste hangbrug van Duitsland en de kerken met schatkamer of het kruis uit munitieresten van de tweede wereldoorlog. Verdere attracties: tochtjes op de Rijn met de boot, het Rheinmuseum, koffietechniekmuseum, zwembad Embircana met grote sauna, golfbaan en de jachthaven.

Kleve (DE) – Beleef de historisch stad Kleve en ontdek wat er over de jaren heen is overgebleven van de Romeinse geschiedenis. Beklim de beroemde Kleefse Zwanenburcht uit de 11e eeuw of ontspan in de Kleefse tuinen of ga gezellig winkelen in de binnenstad.

übersetzen/vertalen